Torrevieja La Mata Calle Baco 39

MAT & RESTAURANGER I TORREVIEJA

 

Om man inte skulle vilja laga mat i huset och avnjuta det på vår terrass då kanske man vill pröva på det spanska kökets paella, eller varför inte något av det stora utbud av diverse europeiska & continentala matutbudet som finns i stadens alla restauranger.

 

Ett bra stätt är att just tillbringa en sommar eftermiddag eller kväll är ju tillsammans med bra vänner över en god bit mat. Eller varför inte en romantisk middag för två. Det finns flera ställen som är ett måste till om du kommer till Torrevieja.

 

Besökare i Torrevieja bör besöka hamnområdet med dess många restauranger, tapas barer och affärer. Fisk och skaldjur är alltid bra eftersom fisken är färsk varje dag från de lokala fiskarna

 

Självklart serverar de flesta restauranger i Torrevieja typiska spanska rätter men givetvis finns det många som också  har internationell maträtter.

 

Den typiska spanska menyn på restaurangerna kommer att erbjuda tapas, samt  lokala recept och rätter som är unika för regionen Valencia som t.ex. Paella.  

 

Inte av en händelse kan du räkna med många måltider som baseras på fisk-och skaldjur på grund av att det gränsar till fiskrika Medelhavet.

 

Även om de flesta Torrevieja restauranger är spansk ägda och drivs av spanjorer. Men på grund av den kosmopolitiska befolkningen och olika nationaliteter av turister som besöker Torrevieja  
hittar du också många trevliga kinesiska-, italienska- , indiska- ,thailändska-, franska-, tyska- och japanska  restauranger och givetvis populära skandinaviska restauranger om så önskas.

 

 

Här följer ett urval av Resturanger:

 

Henrik Ibsen: En Norsk-Spansk Restaurang som har fått högsta betyg av många, ligger mitt i city. Henrik Ibsen Restaurant ligger på Calle San Pascual, 216, i Torrevieja. För att boka bord telefon 966.700.076.

 

La Casona: pizza, pasta mitt i stan vid turistinformationen


 

El Churro Negro: Mexikansk mitt i stan till höger om kakelsofforna om du har stranden i ryggen. Runt hörnet av la Casona.

 

Miramar: fiskerestaurang med utsikt över hamnen. Ligger ovanför parkeringen som ligger till höger under jord i stan.

 

Eszterhazy: Ungersk restaurang. Helt fantastisk. Ligger på vägen mot Cabo Roig sväng av höger i rondellen innan Lidl ligger, första höger mot ett stort restaurang område. Ligger vid Flamenca Beach tel. 666900952

 

Rio Nalon: Dyr men bra restaurang som ligger på clemente gosalvez.

 

 

Rancho Blanco: Upplevelse, man åker så man tror man åkt fel och hamnar mitt i en ranch uppe på en kulle med vacker utsikt. Där serveras kolgrillat i en unik miljö. Finns lekplats för barnen och sköldpadds damm.

 

Cafe Hudik: När du saknar Sverige eller vill känna stämningen vid VM, OS eller Melodifestivalen. Svensk husmanskost (köttbullar, ärtsoppa, pannkakor)Ligger på Calle Caballero de Rodas 59


Budapest: ligger i la Quesada. Bra luncher och trevliga middagar värt ett besök.

 

Patio Andaluz: I Urb. Horizonte.
Där spelas och dansas traditionell flamenco på bästa spanska sätt. Med typisk andalusisk mat.
965 716 334 för bokning av flamenco show.

 

Three crowns/Foodline Express: I slutet av La Mata stranden ligger denna svenska restaurang när begäret av kokt korv med bröd eller köttbullar med lingonsylt blir för stort.

 

El Rincon as Jarras på Calle Maria Parodi fick 2005 fyra getingar i Expressen. Tapas restaurang.

 

Inkerris ockå svensk mat, ligger i Scandinavian Shopping Center på C/La Loma 37 (dans lör 14-18)

 

Anitas skånsk gästgiveri ligger på Av. Habaneras 119 vid playa los locos 966707512 boka gärna bord.

 

La Casa del Reloj, Nacional i San Pedro del Pinatar. God mat i annorlunda atmosfär i en pampig, kulturskyddad byggnad från 1900. Specialaren är kött grillat på stenar med ris som är kokt över öppen eld.

 

El Italiano, på strandpromenaden i Torrelamata är en trivsam italiensk restaurang.

 

Alaska på strandpromenaden i Los Alcazares. 150 kronor för sju rätter, tre öl och en cola.

 

Real India: Om man gillar indisk mat. Ligger mellan Villa Martin och La Zenia i Los Dolces urb.

 

The Indian Palace:  Avda. De la Purisima åter igen om man är sugen på indiskt.

 

Nan King Chinese Restaurant: Calle Orihuela väldigt popular.

 

 

La Troika Puerto Deportivo Marina International. Har fått bra betyg och är en upplevelse.

 

La Fonda: på c/Heraclio har fondue som speciallitet.

 

 

(Har ni Fler tipps på bra restauranger maila till oss på soderstrom.mattias@gmail.com)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Vädret Torrevieja

 

 

 

Reklam

Denna sida är skapad av Mattias Söderström © 2010-12-20